Sloepentocht met wijnproeverij bij de oudste wijngaard van Nederland

Bij dit arrangement krijgt U tijdens de rondleiding een interessante uitleg over het werk dat er in de wijngaard moet worden verricht. Wanneer worden de druiven geplukt en hoe wordt er wijn van gemaakt. U krijgt een algemeen beeld van het wijnproces en de historie van wijnteelt in Nederland.
De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van 3 wijnen uit de streek, inclusief stokbrood. Ook krijgt u een mooie aromaroos mee als souvenir. Natuurlijk maakt u voor deze wijnproeverij (en/of erna) eerst nog een heerlijke rondvaart over de Maas op een van onze comfortabele sloepen.

Met de sloepentocht van Maastrichtsloep.nl komt u langs de mooiste plekjes van Maastricht en omstreken. Vanaf de opstapplek aan de Oude Maasbrug (Sint Servaasbrug) zetten we koers stroomopwaarts richting oude centrum van Maastricht en passeren vervolgens de Wilheminabrug, de moderne voetgangersbrug die het Onze Lieve Vrouwenplein verbindt met de nieuwe stadswijk Ceramique en als laatste brug de John F Kennedybrug.

Vanaf het water bekijk je Maastricht in een uniek perspectief als een film die langzaam aan je voorbij trekt. Onder het genot van een hapje en drankje is dit optimaal relaxen en ontspannen. We laten Maastricht achter ons en varen verder stroomopwaarts.

De sloep is van alle gemakken voorzien. Onze schipper kent de route als geen ander en kan u precies vertellen waar u langskomt en wat er te zien is. Tijdens deze tocht heeft u alle gelegenheid om gezellig bij te kletsen met uw gezelschap terwijl u volledig tot rust komt.

Na de sloepentocht start stapt u af bij de oudste wijngaard van Nederland. Hier krijgt u gedurende 1 uur een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles over de oudste wijngaard in Nederland te weten. Natuurlijk zou een rondleiding in een wijngaard niet geheel compleet zijn als niets te proeven zou zijn. U krijgt 3 van Limburgs lekkerste wijnen te proeven.

Na de rondleiding wandelt u op eigen gelegenheid in 20 tot 30 minuten terug naar het centrum van Maastricht.

TIP: U kunt na afloop van de rondleiding voor een hapje of drankje het naast de wijngaard gelegen restaurant bezoeken.

In de prijs inbegrepen:

– Comfortabele sloep

– Deskundige Schipper

– Brandstof

– Sluisgelden

– Rondleiding oudste wijngaard van Nederland

– 3 Wijnen en stokbrook

– Mooie aromaroos

– BTW

– Reservering- en boekingskosten

Wilt u een Hapje & Drankje erbij? Kijk op onderstaande button om de mogelijkheden te bekijken:

Hapjes & Drankjes

Wijngaarddoorkijkje  Wijngaardlunchfoto

Tarieven

21 – 25 personen € 49,95 p.p.
16 – 20 personen € 54,95 p.p.
10 – 15 personen € 62,95 p.p.
25 personen en meer Op aanvraag

Bent u met minder dan 10 personen dan kan dit ook mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Tijdindicatie

1,5 uur sloepentocht

15 min lopen naar de Wijngaard

1 uur rondleiding oudste wijngaard van Nederland

Boeken of meer informatie? email ons of bel +31(0)43 609 05 77