Sloepentocht met Workshop Vlaaien bakken

Altijd al eens zelf een heerlijke Limburgse vlaai willen maken? Met deze workshop kunt u zich helemaal uitleven en uw creatieve geest helemaal laten gaan. Natuurlijk doet u eerst inspiratie op door een ontspannende tocht op de Maas.

Met de sloepentocht van Maastrichtsloep.nl komt u langs de mooiste plekjes van Maastricht en omstreken. Onze schipper zal starten in het Bassin bij ons kantoor en vaart vanuit het Bassin de Maas op. De historische binnenhaven is afgesloten door sluis 20 die naar de Maas leidt. Nadat we circa 2,5 meter omhoog zijn geschut zetten we koers stroomopwaarts richting oude centrum van Maastricht en passeren vervolgens de Wilheminabrug, St Servaasbrug „ (Aw Brök) de moderne voetgangersbrug die het Onze Lieve Vrouwenplein verbindt met de nieuwe stadswijk Ceramique en als laatste brug de John F Kennedybrug.

Vanaf het water bekijk je Maastricht in een uniek perspectief als een film die langzaam aan je voorbij trekt. Onder het genot van een hapje en drankje is dit optimaal relaxen en ontspannen. We laten Maastricht achter ons en varen verder stroomopwaarts.

De sloep is van alle gemakken voorzien. Onze schipper kent de route als geen ander en kan u precies vertellen waar u langskomt en wat er te zien is. Tijdens deze tocht heeft u alle gelegenheid om gezellig bij te kletsen met uw gezelschap terwijl u volledig tot rust komt.

Na de sloepentocht gaat u naar onze gezellige locatie in de stad waarbij u allemaal indivividueel uw eigen Limburgse vlaai kunt gaan maken. Er worden zoveel mogelijk producten uit de regio gebruikt. Na het vlaaien bakken mogen deze natuurlijk genuttigd of mee naar huis genomen worden.

Leer tijdens deze praktische les de perfecte rijstepap, fruitvulling of pudding maken. U leert de techniek van het maken van een vlaaideeg en het opmaken van de vlaai. Kiest u voor een deksel, riempjes of voor kruimels? In deze les komt onder andere bod:

  • Deeg maken
  • Fruitvulling maken
  • Wat is een bindmiddel?
  • Verse rijstvulling maken
  • Verse puddingvulling maken
  • Raster, deksel of kruimels maken

Het eerste gedeelte van dit programma zal voornamelijk bestaan uit voorbereidende werkzaamheden. Zo komen de technieken om diverse type vlaaivullingen (fruitvulling, pudding, rijstepap) te maken en de techniek voor het maken van een vlaaideeg uitgebreid aan bod. Na een lunchpauze staat de afwerking en het bakproces centraal. Tijdens deze les wordt uitgebreid aandacht besteed aan de diverse technieken, grondstofkennis en bakprocessen.

Wanneer de vlaai in de oven staat te bakken kunnen jullie gezellig wachten onder het genot van een kopje koffie of thee en een stuk vlaai.

In de prijs inbegrepen:

– Comfortabele sloep

– Deskundige Schipper

– Brandstof

– Eventuele Sluis gelden

– Workshop Vlaaien bakken

– Koffie en stuk vlaai tijdens de workshop

– Eigen vlaai per deelnemer mee naar huis

– Professionele vlaaien bakker

– BTW

– Reservering- en boekingskosten

LET OP: dit arrangement kan van dinsdag tot en met zondag geboekt worden!

Boeken? info@maastrichtsloep.nl of bel ons +31(0)43 609 05 77

Wilt u een Hapje & Drankje erbij? Kijk op onderstaande button om de mogelijkheden te bekijken:

Hapjes & Drankjes

Tarieven 2023

21 – 25 personen  € 59,95
16 – 20 personen  € 51,95
10 – 15 personen  € 72,95
25 personen en meer Op aanvraag

Bent u met minder dan 10 personen dan kan dit ook mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Dit arrangement is ook te boeken met een rondleiding door de Molen. Het arrangement duurt dan een uur langer! Prijzen zie tarieven hieronder.

Tarieven

21 – 25 personen  €
16 – 20 personen  €
10 – 15 personen  €
25 personen en meer