Sloepentocht met bezoek aan Fort Sint Pieter

Met dit arrangement start u in het Bassin met een rondvaart in een van onze comfortabele sloepen. Na deze rondvaart wordt u afgezet in de buurt van de grotten van Fort Sint Pieter waar een gids op u en uw gezelschap staat te wachten. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over deze bijzondere grot!

Met de sloepentocht van Maastrichtsloep.nl komt u langs de mooiste plekjes van Maastricht en omstreken. Onze schipper zal starten in het Bassin, bij ons kantoor, en vaart vanuit het Bassin de Maas op. De historische binnenhaven is afgesloten door sluis 20 die naar de Maas leidt. Nadat we circa 2,5 meter omhoog zijn geschut zetten we koers stroomopwaarts richting oude centrum van Maastricht en passeren vervolgens de Wilheminabrug, St Servaasbrug „ (Aw Brök) de moderne voetgangersbrug die het Onze Lieve Vrouwenplein verbindt met de nieuwe stadswijk Ceramique en als laatste brug de John F Kennedybrug.

Vanaf het water bekijk je Maastricht in een uniek perspectief als een film die langzaam aan je voorbij trekt. Onder het genot van een hapje en drankje is dit optimaal relaxen en ontspannen. We laten Maastricht achter ons en varen verder stroomopwaarts.

De sloep is van alle gemakken voorzien. Onze schipper kent de route als geen ander en kan u precies vertellen waar u zich bevindt en wat er te zien is. Tijdens deze tocht heeft u alle gelegenheid om gezellig bij te kletsen met uw gezelschap terwijl u volledig tot rust komt en geniet van het spectaculaire uitzicht.

Na de sloepentocht stapt u af in de buurt van Fort Sint Pieter. Het is vanaf onze stijger een kleine 15 minuten lopen naar Fort Sint Pieter waar een gids op u en uw gezelschap staat te wachten. Ontdek de geheimen van het spectaculaire Fort Sint Pieter, een van de bekendste bezienswaardigheden van Maastricht. Fort Sint Pieter dateert uit de 18e eeuw en was van cruciaal belang bij de verdediging van Maastricht.

In de prijs inbegrepen:

– Comfortabele sloep

– Deskundige Schipper

– Brandstof

– Sluis gelden

– Rondleiding Fort Sint Pieter

– BTW

– Reservering- en boekingskosten

Boeken? info@maastrichtsloep.nl of bel +31(0)43 609 05 77

Wilt u een Hapje & Drankje erbij? Kijk op onderstaande button om de mogelijkheden te bekijken:

Hapjes & Drankjes

Fort Sint Pieter 1  Fort sint Pieter

Tarieven 2023

21 – 25 personen € 34,95 p.p.
16 – 20 personen € 39,95 p.p.
10 – 15 personen € 49,95 p.p.
25 personen en meer Op aanvraag

Bent u met minder dan 10 personen dan kan dit ook mits u bereid bent voor het minimale aantal personen te betalen dat op deze pagina staat aangegeven.

Na de rondleiding in Fort Sint Pieter wandelt in 10 minuten op eigen gelegenheid terug naar het centrum van Maastricht. In de directe nabijheid van Fort Sint Pieter zijn verschillende gelegenheden waar u na de rondleiding kunt neerstrijken voor een drankje of lekker hapje.

Tijdpad:
1 uur sloeptocht
30 minuten wandelen
1 uur rondleiding
30 minuten wandelen
totaal 3 uur.